БСП-депутат оправдан по смешно дело

БСП-депутат оправдан по смешно дело

Народният представител от социалистическата партия Иван Даков бе оправдан в петък от Софийския градски съд по обвинения за неправомерно издаване на  пълномощно през 2004 г. докато бил кмет на Мизия. Посоченият от прокуратурата за съучастник на Даков – Юлиян Янков, също бе признат за невинен.

Според държавното обвинение Даков е направил нотариална заверка на пълномощно за автомобил в отсъствието на упълномощителя - Ивайло Плешоев, с което е съставил официален документ в нарушение на закона, пише в обвинителния акт.

Пред магистратите Иван Даков заяви, че не знаел за делото си преди да влезе в Народното събрание и разбрал за това, след като бил избран за депутат. След като бе оправдан от съда, той заяви, че ще се кандидатира отново за кметския пост в Мизия, тъй като се подиграли с него и не искал повече да е народен представител. Преди това той е кметувал четири поредни мандата.

Така от всички народни представители от настоящия парламент,изправени пред правосъдието, чийто дела са приключили, виновен се оказа само Владимир Кузов. Неговата тригодишна присъда за педофилия обаче не е влязла в сила, по нея трябва да се произнесат още две съдебни инстанции.

Оправдателната присъда срещу Даков също подлежи на обжалване.       

Споделяне

Още от България