БСП и ДПС няма да подкрепят “министри-стажанти”

БСП няма да подкрепи промените в кабинета, защото те по същество “нищо не променят”. Това заяви във вторник лидерът на социалистическата партия Сергей Станишев.

Той посочи, че номинираната за министър на здравеопазването на Десислава Атанасова носи пряка отговорност за политиката по отношение на лекарствата и болниците, тъй като бе председател на здравната комисия в парламента,.

Според Станишев пък Делян Добрев е част от екипа на ТрайчоТрайков. “Ако министри стажанти са тежката артилерия на ГЕРБ, какво идва след това”, попита той.

В една власт, която е еднолична, която има един източник на политическа воля и той се казва Бойко Борисов, няма как към втората половина на третата година на управлението, изведнъж с учудване да констатираш, че нищо не е направено в икономиката и лекарствата са скочили със средно 40 процента, коментира Сергей Станишев. Според него отговорността е на премиера и тя "не може да се избегне със смяна на пешките".

В момента върви героизация на Трайчо Трайков, каза пък бившият икономически министър в кабинета "Станишев" Петър Димитров, но отбеляза, че не може да се присъедини към този тон.

БСП като цяло за пореден път защитиха позицията си, че Трайков е уволнен с право, но като цяло не очакват никаква промяна в курса на управлението.

На друго мнение се оказаха колегите от ДПС. Според тях, министърът на енергетиката със своя интелект се е “вписвал доста странно” в кабинета “Борисов” като цяло.

От партията уточниха, че няма да подкрепят новите номинации на управляващите по време на гласуването в сряда.

Споделяне

Още от България