БСП иска уволнения в агенцията по рибарство заради агитация в полза на ГЕРБ

БСП иска уволнения в агенцията по рибарство заради агитация в полза на ГЕРБ

БСП настоява в петък за незабавното отстраняване и разследване на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Драгомир Господинов за недопустима предизборна агитация в полза на ГЕРБ.

На извънредна пресконференция областният председател на БСП във Варна Красимир Янков съобщи, че Господинов е оказвал натиск върху рибарите да гласуват за ГЕРБ, осигурявайки поне 25 000 гласа в подкрепа на водача на листата във Варна Лиляна Павлова. 
 
Красимир Янков разказа още, че на 19, 22 и 23 април Драгомир Господинов е обикалял Варна и региона и е провеждал срещи, на които агитирал в полза на партия ГЕРБ. Срещу подкрепата са обещавани допълнителни квоти за улов на калкан, амнистиране или защита от установяване на нарушения или преференции, както и гарантиран успех при кандидатстване по проекти на оперативна програма за развитие на сектор ”Рибарство”.
 
БСП настояват Сметната палата, финансовата инспекция, ГДБОП и офиса на ОЛАФ в България да започнат веднага проверки в агенцията, ръководена от Драгомир Господинов.
 
От партията твърдят, че бенефициенти по европейски програми за сектора са принуждавани да подписват анекси и да връщат пари без законово основание. Това се случвало при лични срещи с Драгомир Господинов и Ирена Пенчева, която е зам.изпълнителен директор на ИАРА.
 
Областният лидер на БСП за Варна настоява за незабавно отстраняване на Господинов и Пенчева. Той допълни, че двамата са в явен конфликт на интереси, защото живеят на семейни начала и управляват ”семейно“ оперативната програма за сектор "Рибарство".

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?