БСП настоява премиерът да махне Божидар Димитров заради "оная" реплика

БСП настоява премиерът да махне Божидар Димитров заради "оная" реплика

БСП настоява министърът без портфейл Божидар Димитров да бъде махнат от поста от премиера Бойко Борисов заради репликата му по адрес на българите, че са "шибан народ“, и да се извини, ако не на останалите хора, поне на соцпартията, на която допреди няколко години беше член.

"След като заяви, че не може да се извини на анонимни хора, то тогава да го стори на мен и на БСП“, заяви във вторник пред журналисти секретарят на партията Антон Кутев.

Думите му напомниха за промяната в политическата ориентация на министър Димитров, който допреди няколко години беше член на БСП със славата на "инакомислещ", но впоследствие се отказа от партията и премина в редиците на симпатизантите на ГЕРБ. Именно по повод на членството на Димитров в БСП Кутев коментира, че "явно той е имал по-светли периоди в живота си“.

"Така нареченият от Димитров "шибан" народ му плаща заплатата като министър и ако той не се извини, това може да направи поне премиерът Борисов, който го е назначил на поста“, допълни Кутев.

На въпрос на Mediapool какво ще предприеме партията, ако Димитров не си подаде оставката или не бъде сменен, което е най-вероятното развитие на скандала, Кутев отговори, че БСП ще продължи да настоява за оставката. За целта от левицата са пуснали и сайт, на който всеки може лично да "поиска оставката“ на Димитров.

Кутев обаче заяви, че за левицата е "неприемливо“ и ако министърът бъде махнат да се върне като народен представител, за какъвто бе избран от бургаския район.

"Димитров, който се прослави като министър на чудесата и странните действия, не може да се върне като депутат, нито пък с този си творчески патос да остане изобщо в политиката“, подреди бъдещето на министъра Кутев. Той го обрече и на безработица, като заяви, че не трябвало да се връща и като шеф на Националния исторически музей (НИМ).

Миналата седмица Димитров скандализира публичното пространство, като заяви по повод на скептицизма, проявен към находката край Созопол, обявена скоростно от министъра за мощи на свети Йоан Предтеча: "Защо бе, майка му стара, защо е толкова злоба, бе?! Е т'ва не мога да си го обясня при тоя шибан народ, при тия шибани колеги".

Споделяне

Още по темата

Още от България