БСП обяви награда за постижения в лявата журналистика

Ръководството на БСП обяви конкурс с награда за постижения в политическата журналистика и публицистика на името на Георги Кирков, съобщиха от централата на левицата в сряда.

"Съгласно статута на наградата (основана през 2006 г. - бел. ред.) за нейни носители могат да бъдат предлагани журналисти и публицисти, които последователно отстояват левите идеи в политическия, икономическия, социалния и духовния живот на обществото; които са допринесли съществено за популяризиране на политиката и за разширяване на влиянието на БСП и левицата в обществото; които са посветили своите творчески изяви на значими обществени проблеми; които с изявите си защитават националното достойнство и силата на левите политически и социални идеи", се казва в съобщението.

"Номинираните ще бъдат оценявани по техния висок професионализъм, компетентност и задълбоченост, по защитаваните ясни граждански и нравствени позиции, по завоюваното трайно и авторитетно присъствие в публичното пространство", уточняват от БСП.

По-нататък се уточнява, че партийните структури по места, както и централното ръководство имат право да номинират кандидатите за наградата.

Носителят на наградата "Георги Кирков - Майстора" ще бъде обявен на събора на левицата на Бузлуджа на 27 юли.

Споделяне

Още от България