БСП обяви вота на недоверие за успешен и работи по нов

Стоян Мирчев

Левицата, чийто вот за недоверие към кабинета заради това, че не се справя в сферата на сигурността, беше отхвърлен от парламента, все пак го обяви за успешен с мотива, че управляващите не са отхвърлили аргументите на БСП. В същото време тя подготвяла нов вот на недоверие, каза депутатът на социалистите Стоян Мирчев по БНР, но не посочи за какво ще е той

"Вотът на недоверие беше успешен. От ГЕРБ се опитват да внушат обратното, защото не сме използвали цялото време на говорене в НС. Те изобщо не слушаха какво говорим и не опровергаха аргументите и фактите ни”, каза Мирчев.

"Целта на вота не е само и единствено да събаря една или друга власт. Той е инструмент на парламентарното управление да постави един проблем, за да може да се дискутира. Проблемът е, че ГЕРБ нямаха сили и тези да оборят това, което представихме пред обществото. Ако гледаме новините вечер,  половината емисии са свързани с престъпления в страната”, коментира още социалистът.

Според него левицата е поставила въпросите, че  над 80% от българите са жертви на престъпления заради липсата на сигурност и че в момента в системата на МВР има кадрови недостиг.

"Управляващите твърдят, че били назначени около 2000 нови полицаи, но не казват, че толкова са напуснали системата. Прикриват, че издръжката на един затворник е над 1000 лева, а заплатата на един надзирател е под тази сума. В МВР, при Борисов, проблемът е с политическото му ръководство. Първо беше назначен един физкултурник- Цветанов, после един социолог- Бъчварова, а сега един военен- Радев. Нито един от тях не разбира какви са истинските проблеми на тази система и хората напускат обезверени”, заяви още той.

Народният представител потвърди, че БСП вече работи по нов вот на недоверие. Той припомни, че левицата е алтернатива на това управление и е внесла над 35 законопроекта в НС, както и че има най-много парламентарни въпроси към министрите.

Споделяне

Още от България