БСП още не знае ще успее ли да внесе вот на недоверие срещу правителството

БСП още не знае ще успее ли да внесе вот на недоверие срещу правителството

Депутатът от БСП Корнелия Нинова заяви, че депутатите от партията ще проведат консултации за вот на недоверие към правителството, като темата ще бъде уточнена с парламентарните групи, които биха подкрепили подобен акт. "Здравеопазването е една от възможните теми, но в крайна сметка ще го решим с онези, от чиято подкрепа имаме нужда, тъй като нашите гласове не стигат за внасяне на вот на недоверие", каза Нинова в неделя пред БНР.


БСП ще подкрепи бизнеса в искането му за създаване на парламентарен борд за обсъждане на законодателни промени в сектора, заяви тя.


"Възнамеряваме в началото на сезона да поканим представители на асоциациите на българското производство във всички сфери и на работодателските организации на един сериозен разговор от какво имат нужда по отношение на законодателството, за да им създадем условия за разкриване на работни места и увеличаване на заплати", каза Нинова.

По повод данъците от БСП обмисля да постави на обсъждане въпроса за размразяването на социалните плащания на децата с увреждания, за премахването или намаляването на ДДС върху детските стоки, както и за възвръщането на 10-процентовия данък на бедните работещи, който те плащат.

"Третата тема, която ще поставим, аз я наричам справедливост като тук е въпросът за т.нар. съдебна реформа – смятам,че ние вече сме на ход, тъй като не приемахме промените в Конституцията като истинска промяна, да внесем промените в закона за съдебната власт, Наказателно-процесуалния кодекс и Гражданско-процесуалния кодекс – готвим ги и ще го направим", заяви Корнелия Нинова.

Социалистите се дистанцираха от процеса по обсъждане и приемане на конституционните промени, като проявиха активност единствено в подкрепа на обслужващата главния прокурор поправка за разпределението на квотите във Висшия съдебен съвет.


Има ръст на показни убийства, както и на битово ниво – значи министър Бъчварова не си върши работата, коментира още Корнелия Нинова.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?