БСП отказа консултации на СДС за Велико Народно събрание

БСП отказа на СДС да се срещнат за консултации за Велико Народно събрание.

В писмо до зам.шефа на дясната партия Николай Младенов, лидерът на социалистите Сергей Станишев напомня категоричната позиция против идеята от страна на БСП и определя предложените консултации като ненужни и с предизвестен край. Той припомня тезата на БСП, че извън поправките, свързани с еврочленството на България, не е необходим генерален ремонт на основния закон и че тези действия ще отклонят страната от подготовката ѝ за ЕС.

Станишев пише, че в поканата си, изпратена миналата седмица, СДС е изпуснал предварително обещаната тема за предсрочни избори. "Това не ме учудва, тъй като помня косвената подкрепа, която ПГ на СДС оказа на правителството и мнозинството с отказа да участва в гласуването на вота на недоверие, внесен от Коалиция за България", се казва в писмото на соцлидера, разпространено от пресцентъра на БСП.

В отговор СДС веднага разпространи изявление на Надежда Михайлова, на която Станишев изпраща поздрави в писмото - отказ.

Разговорите за промени в конституцията и Велико Народно събрание по същество са разговори за разпускане на парламента и предсрочни избори, казва Михайлова и определя като популизъм "приказките на БСП. "И няма как да е иначе, след като те никога не са искали да свалят правителството, в което и до ден днешен имат свои министри", заявява още лидерката на СДС.

Според нея БСП се опитва да избяга от отговорност за сегашното си участие в управлението, както и досега никога не е поемала отговорност за предишните си участия във властта.

Споделяне

Още от България