БСП пак обвини ГЕРБ в умишлено раздухване на скандала Първанов - Дянков

БСП обвини за пореден път управляващата партия ГЕРБ, че с раздухване на скандала между президента Георги Първанов и вицепремиера Симеон Дянков, "цели отклоняване на общественото внимание от това, което се случва днес в България". Това се казва в декларация, прочетена от трибуната на Народното събрание в петък от зам.-председателя на ПГ на Коалиция за България Михаил Миков.

"Синята коалиция охотно поде тази кампания, за да подкрепи правителството и да "отмъсти" на президента, че два пъти спечели доверието на българските граждани, а РЗС иска предсрочни избори и дестабилизация на всичко и всички", се посочва още в документа.

Социалистите заявяват още, че "днес думата "война" се връща в политическата лексика и политическия живот. Премиерът задава тона. Единият вицепремиер воюва със съдебната власт. Другият воюва с бизнеса и науката. ГЕРБ въвлича парламента в тези войни и го превръща в инструмент за битки".

Според БСП липсват правни основания за атаката срещу президента, а "вместо да се занимават с нея, правителството и парламентът трябвало да се съсредоточат преди всичко върху антикризисните мерки.

"Политическият резултат ще бъде допълнително намаляване на авторитета на парламента и разколебаване на доверието към партиите, включително и към вашата млада партия", казват още от левицата.

Споделяне

Още по темата

Още от България