БСП поискаха Цветанов да се оттегли от предизборната кампания

БСП поискаха Цветанов да се оттегли от предизборната кампания

БСП призовава в петък зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанова да се оттегли от изборите, докато не изчисти името си. Поводът за настояването е огласената от лидера на социалистите Сергей Станишев все още непотвърдена информация за незаконно подслушване на политици и бизнесмени от МВР под ръководството на Цветанов.

В декларация от БСП твърдят, че "името Цветан Цветанов и думата морал в едно изречение са оксиморон".

"Няма как той да раздава нравствени присъди на фона на шестте си апартамента, на покровителството над свои приятели и роднини, които са спечелили 25 млн. лв. от обществени поръчки за година и половина управление на ГЕРБ и бетонира дюните край Несебър", заявяват от БСП.

Социалистите настояват Цветанов да се извини на българите "за неадекватното си поведение и за публичните присъди, които своеволно раздаваше и с които петнеше името на обикновени граждани" и "за най-нечестните и манипулирани избори - през 2011 г."

Според БСП Цветанов трябва да се извини и за "изключителния цинизъм", когато при сдаването на поста си като вътрешен министър се заобиколил с жертви на организираната и битовата престъпност. Както и заради обвиненията му, че начело на протестите стоят криминални структури, което използва, за да разпореди разработки срещу лидерите им, а след това ГЕРБ побързали да финансират създаването на клонинги начело с Христо Стоичков, които да отклоняват гласове на изборите.

"Той е политикът, нанесъл най-голяма вреда на държавността", заявяват от БСП и напомнят за репликите на Цветанов, че "длъжността президент е само протоколна", "икономически кръгове лансират кандидати за вътрешен министър на служебното правителство", "вие сте продуктът, който опаковахте в целофан" (Цветанов към депутатите в парламента).

БСП призовава "всички държавници и политици, журналисти и бизнесмени да реагират остро на опита на Цветанов да сложи гриф "секретно" и върху тази "папка", като се опита да потули истината с политически декларации за своето бъдеще".

Споделяне

Още по темата

Още от България