БСП помири Георги Кадиев с Бриго Аспарухов

БСП помири Георги Кадиев с Бриго Аспарухов

Градската организация на БСП в София намери решение да помири фракциите в червените редици, които се разделиха в подкрепата си за столичен кандидат-кмет. В сряда следобед ръководството на организацията определи за водач на листата на червените Георги Кадиев, който загуби само с два гласа от Бриго Аспарухов при партийното номиниране за лявата кметска кандидатура. След избора Кадиев не успя да скрие разочарованието си, въпреки че многократно определи като „добра” номинацията на Аспарухов.

В четвъртък пред БНР Кадиев каза, че няма да има проблем да работи заедно с Аспарухов, ако той стане общински съветник, а генералът – кмет. Той реално поведе по точки пред генерала, защото във всички случаи ще стане общински съветник, докато изборът на ген. Бриго Аспарухов за кмет е силно проблематичен.

„Аз съм работил с всякакъв вид хора, както и той, предполагам, в целия си професионален живот. Не мисля, че ще има каквото и да е значение това, че сме различни и е хубаво, че сме различни”, заяви Кадиев.

Пред радиото бившият зам.-финансов министър, който напусна поста си по свое желание преди три месеца, поясни, че не е настоявал, нито е искал да бъде сложен на тази позиция. „Беше ми предложено да оглавя листата вероятно поради необходимостта и от такъв тип послание към избирателите, че БСП има достатъчно готови и подготвени експерти, които да се занимават и с финансовата част на проблемите. Все пак имате еврофондове, които трябва да се усвояват, имате различни финансови проблеми на общината и е хубаво да има и такива хора. Оценявам това доверие към мене, но в никакъв случай не съм настоявал аз да бъда водещият в тази листа”, каза още той, разграничавайки политическия избор за Бриго от експертния за него.

От думите на Кадиев стана ясно, че ако се стигне до компроматна война по време на надпреварата, той ще я остави други да я водят, визирайки по този начин генерал Аспарухов, чието номиниране за червен кандидат-кмет бе определено от наблюдателите като „сдържащо” към кампанията на считания за фаворит Бойко Борисов.

Запитан как оценява евентуалното включване на бизнесмена и евродепутат Слави Бинев в битката за София, Кадиев коментира, че „на мене, хора, които са се занимавали със странен бизнес през годините, ми идват малко повече в политиката... Трябва да има някаква критична маса от хора, които се занимават с политика, защото искат живота да стане по-добър, а не заради някакви други цели”.

Споделяне

Още от България