БСП предлага депутата Апостол Димитров за член на комисията по досиетата

Парламентарната група на Коалиция за България единодушно предлага депутата от групата Апостол Димитров за кандидат за член на комисията по досиетата. Това стана ясно след заседанието на левите депутати във вторник.

Димитров ще заеме мястото на отказалата се от номиниране Искра Баева.

Така кандидатите на левицата за членове на комисията остават четирима – Христо Марински, Георги Георгиев, Евтим Костадинов и Апостол Димитров.

Забавянето на избора в пленарна зала на членове на комисията заради казуса “Георги Константинов” накара и левицата да обмисли кандидатурите си и да посочи и четвърта номинация. Апостол Димитров ще бъде изслушан във вътрешната комисия на парламента до края на седмицата, като дотогава ще бъдат изготвени и необходимите справки за “чисто минало”.

Георги Константинов, който бе предложен от ОДС за член на комисията по досиетата, обжалва пред комисията по сигурността на информацията (ДКСИ) мнението на Националната служба за сигурност (НСС), че не може да бъде член на комисията за разсекретяване на архивите на бившата ДС. ДКСИ трябва да се произнесе по становището на НСС до следващия понеделник. 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?