БСП причисли арестуваните в Павел баня към ГЕРБ

През 2007 година Бойко Борисов декларира, че бизнесменът Теньо Паунов, който преди три дни беше арестуван по подозрение за участие в схема за незаконно придобиване на плажа в Павел баня, е от ГЕРБ, обяви в понеделник организационният секретар на ГЕРБ Красимир Янков.

Социалистите добавиха, че разполагат със запис на това изявление. Янков определи скандалите в Павел баня като "поредния крупен опит за имуществено обогатяване на лица, свързани с ГЕРБ"

При акция на НСБОП на 8 февруари бяха арестувани кметът на община Павел баня
Станимир Радевски и бизнесменът Теньо Паунов, който от 2004 година е концесионер на местния плажен комплекс с минерална вода. В съобщението на МВР се казваше, че Радевски е превишил правата си и е прехвърлил незаконно на Паунов имотите публична общинска собственост, в чиито граници попада и плажът. Щетите са оценени на 803 000 лева.

Кметът на Павел баня е обвинен за длъжностно присвояване в особено големи размери, защото е взел еднолично решението за прехвърлянето на имотите, въпреки че е необходимо произнасяне на общинския съвет. Бизнесменът Паунов е обвинен като помагач.

"ГЕРБ се опита да манипулира обществеността за своята активност по разкриването на конкретния случай", коментира Красимир Янков. Той допълни, че от полицията са се опитали да внушат на обществото, че става въпрос за случай на криминално деяние без връзка с управляващата партия ГЕРБ и с "гербаджийските схеми".


Жената на Теньо Паунов Милена е заместник-кмет на Павел баня от квотата на ГЕРБ.

"Председателят на ГЕРБ в Павел баня и настоящ депутат Христо Чаушев се разграничи от задържаните и каза, че между тях и ГЕРБ няма никаква връзка, а съпругата на Теньо Паунов е активист на ГЕРБ, но като заместник-кмет е лично назначение на кмета на Павел баня Станимир Радевски", обясни ситуацията Красимир Янков.

В контекста на случилото се в Павел баня Янков припомни скандалите около апартаментите на Цветан Цветанов, имотите на Андрей Иванов и дюните в Несебър.

Веднага след пресконференцията на БСП от ГЕРБ излязоха със съобщение до медиите, в което се казва, че Станимир Радевски и Теньо Паунов не са членове на ГЕРБ.

"Категорично отхвърляме отправените твърдения и опити за манипулация на общественото мнение от страна на БСП. Както винаги сме заявявали от ГЕРБ, никога ръководството на партията не си е позволявало да разпъва политически чадър над когото и да било. Това е наша принципна позиция, която сме отстоявали от сформирането на партията, за разлика от БСП, където при доказани злоупотреби и нарушения, виновните не са били наказвани и политическото доверие в тях не е било снемано", се казва в декларацията на ГЕРБ.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?