БСП пусна сигнал до главния прокурор за купуване на гласове от ГЕРБ

Ден преди края на предизборната кампания БСП сигнализира главния прокурор Сотир Цацаров, президента Росен Плевнелиев и зам.-градския прокурор на София Бисер Кирилов за масови, груби нарушения на изборния процес, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Ежедневно в офисите на БСП постъпват множество сигнали за неправомерните и незаконосъобразни с Изборния кодекс действия на редица кметове и общински съветници, издигнати от ПП ГЕРБ и избрани в това им качество, включително заплахи и злоупотреба със служебното им положения на местно ниво, както и редица сигнали за купуване на гласове и груба намеса на органите на МВР в изборния процес", пише в сигнала, подписан от юрисконсулта на НС на БСП и пълномощник на Коалиция за България Аглика Виденова.

Според партията част от новоназначените директори на РПУ от Цветанов в навечерието на вота, се използват активно при раздаването на средства за купуването на гласове. "Използва се общинска и държавна собственост за агитация, включително службите на социалния патронаж и регионалните служби на Агенцията по заетостта за организирането на контролиран вот. Регионалните структури на ГЕРБ подават списък на хората, които трябва да бъдат назначавани, с ангажимента, че ще гласуват за ГЕРБ", пише още в сигнала на БСП.

"От ПП "ГЕРБ" се опитват да си осигурят служебна победа на изборите на всяка цена и преди всичко – чрез купения вот. Раздават се колосални суми в редица области на страната - сигнали постъпват от редица области – Монтана, Стара Загора, Силистра, Видин, Плевен, Габрово, Добрич, Хасково", се казва още в сигнала на социалистите.

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2013

Къде му е мястото на Бойко Борисов?