БСП се финансира от бившата ДС, твърди НДСВ депутатът Атанас Щерев

Парите на БСП идват от бившата Държавна сигурност, заяви пред Би Ти Ви НДСВ-депутатът доц. Атанас Щерев.

Според него, когато се пита за финансовите източници на една партия, първо трябва да се види как е създадена тя. А БСП е създадена от кадрите на бившата Държавна сигурност и от хора като Луканов, каза Щерев. "Това бяха най-умните хора в БСП, които държаха стопанския живот на страната, каналите в чужбина, които се бяха обучавали не само в Москва, а във всички европейски столици", допълни депутатът от НДСВ.

Показателна за това кои хора и до ден днешен осигуряват парите на БСП, според Щерев, е била кампанията в Старозагорско срещу унищожаването на ракетите СС 23. "Когато се върнем назад към тази кампания, ще видите, че в основата ѝ стои Бригадир Аспарухов и Емилия Масларова. Кой финансира тази кампания, кой даде на кмета Желев парите за бензин, за рейсове, за знаменца, за транспаранти - те да не дойдоха от въздуха", аргументира се депутатът.

Факт, който според Щерев не може да се оспори, е че бившите офицери от Държавна сигурност, разпусната през 1990 г., веднага са намерили поприще в бизнеса. По думите му, чрез запазване на старите връзки помежду им, както и на международните им контакти, те са образували различни движения, които сега работят за БСП.

Депутатът обвини социалистическата партия в двоен морал - на партийните сбирки се говорело едно, а в парламента - съвсем друго.

По думите му, в БСП имало и достойни хора, но и много, които отдалечават България от евроатлантическата общност. Не може да се говори за достойнство в тези, които измисляха, че с унищожаването на руските ракети в България щели да се раждат телета с две глави и да се замърсят минералните извори, каза депутатът. Той апелира достойните хора в БСП да направят всичко възможно един ден социалистическата партия да стане наистина социалдемократическа партия.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?