БСП се разграничи от свой депутат, обявил демонстрантите за "интернет лумпени"

Христо Монов. Сн: БГНЕС

Депутатът от Коалиция за България Христо Монов определи в четвъртък пред Канал 3 протестиращите срещу властта като "интренет лумпени".

"Технологията роди днес интернет лумпените. Те протестират за всичко. Може би ще започнат да протестират и за това, че съществуват. В други държави отнемат родителските права при участие на дете в политически митинги", коментира Моно, койте е психолог по образование.

 

От БСП обаче побързаха да се разграничат от неговите думи, като говорителят на партията и министър на отбраната Ангел Найденов обясни пред журналисти, че Монов е депутат от гражданската квота на “Коалиция на България“ и това негово мнение не може да ангажира нито социалистите, нито ръководството или органите на партията. Найденов се извини от името на Монов и му препоръча да стори същото.

 

Името на Христо Монов бе коментирано за зам.-министър на образованието или за шеф на Агенция за закрила на детето, но в крайна сметка бе избран за председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в парламента.

 

Часове след скандалното изказване на психолога влизането в сайта на БСП бе сериозно затруднено, като за кратко изобщо нямаше достъп до него.

 

Преди месец комисията по досиетата обяви, че Монов се е подвизавал в бившата Държавна сигурност с агентурния псевдоним "Гогов", като е работел за Софийско градско управление на МВР.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?