БСП се разколебава за вота за “Белене”

Дни след като БСП гръмко обяви, че ще внесе вот на недоверие към правителството заради отказа от строеж на ядрената електроцентрала “Белене”, социалистите започнаха да се разколебават, разбра Mediapool.

В петък миналата седмица бившият енергиен министър и сегашен депутат от левицата Петър Димитров съобщи, че партията му започва консултации с останалите опозиционни формации в парламента. Във вторник тази седмица стана ясно, че дори ДПС няма да подкрепят социалистите и левицата реши да забави темпото.

Въпреки решението на Изпълнителното бюро на БСП вотът да бъде внесен в деловодството на парламента преди Великден, все още никой от партийните експерти не е започнал да пише мотивите.

Едва след като от партията обосноват предложението си за оставка на кабинета, с изготвения документ могат да се опитат да съберат необходимите им 48 подписа за внасянето му.

Социалистите обаче все още не са преговаряли с "Атака”, които се очертаха като единствените им поддръжници за вот за “Белене”.

В сряда сред левицата все по-често бе повдигана темата, че може би прибързаното обявяване на подобен вот е било грешка. “За да получим подкрепа, трябваше да обявим друг вот – или за икономическата политика, като цяло, или за полицейското насилие”, коментираха депутати.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?