БСП сезира главния прокурор за изнесените от Ревизоро факти за ВиК сектора

БСП сезира главния прокурор за изнесените от Ревизоро факти за ВиК сектора

БСП сезира главния прокурор за изнесените факти за безстопанственост, корупция, престъпно бездействие и умишлени действия на министри, областни управители и кметове, касаещи напоителни системи, язовири, ВиК инфраструктура, пречиствателни станции, съобщи в неделя лидерът на партията Корнелия Нинова във Фейсбук.

Това става два дни след като екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро би тревога пред депутатите за риск от водна криза по Черноморието и земеделски бунтове. Малко след емоционалния му изблик в парламента, министърът бе извикан от премиера Бойко Борисов, който обяви как още на часа започва да решава натрупаните проблеми във ВиК сектора.

"Водата е национално богатство и въпрос на национална сигурност", написа Корнелия Нинова в социалната мрежа и уточни: "Сезираме главния прокурор за изнесените факти. Ще му предоставим стенограмата от заседанието, за да започне проверка за евентуални извършени престъпления от министри, от областни управители и кметове, както и от самия премиер Борисов за неупражнен контрол".

Прокуратурата, която обикновено се самосезира в подобни случаи без да ѝ бъде напомняно, от известно време изглежда крайно бездейна, а началникът ѝ Иван Гешев странно изчезна от публичната сцена. Той би трябвало да е напълно наясно със случващото се във ВиК сектора, тъй като още в началото на годината, след ареста и повдигнатите обвинения на бившия екоминистър Нено Димов за водната криза в Перник, Гешев нареди щателна проверка.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?