БСП ще подкрепи БКП-кмета на Благоевград Лазар Причкапов

БСП ще подкрепи за втори мандат сегашния кмет на Благоевград Лазар Причкапов, съобщи Дарик радио. Причкапов, който бе виден комунистически партиен функционер преди 1989 г., бе издигнат като независим кандидат на частичните местни избори в Благоевград през 2002 г. и победи кандидатът на БСП.

Сега партията - наследник на БКП е решила да подкрепи кандидатурата на Причкапов, заради проучвания на общественото мнение, според които избирателите в региона одобряват сегашният кмет за втори мандат.

В големите градове на страната социалистите също ще издигнат повторно сегашните кметове на левицата. По информация на Дарик, освен сегашните градоначалници на Варна Кирил Йорданов и на Бургас Йоан Костадинов, левицата ще номинира повторно кметовете на Разград Венелин Узунов, който председателства националното сдружение на общините, на Враца, на Сливен и други. Техните номинации обаче ще бъдат огласени в последния момент, след пленума на БСП в края на май, за да бъдат предпазени от компроматни атаки.

Още днес обаче, във Варна лидерът на БСП Сергей Станишев обяви подкрепата на партията за кандидатурата на кмета Кирил Йорданов.

Кандидатът за кмет на левицата в София щял да бъде технократ, заемал държавна длъжност, непряко обвързан с БСП.

Още от България