БСП ще поиска по-висок бюджет за цивилното и военно разузнаване

 Атанас Мерджанов. Снимка: БГНЕС

Между първо и второ четене на Бюджет 2016 парламентарна група на БСП ще внесе предложение за увеличение бюджета на ДАНС с около 10 млн. лв., на Държавна агенция "Разузнаване" с 2.5 млн. лева и за служба "Военна информация" с 5 млн. лева.

В понеделник говорителят на БСП Атанас Мерджанов заяви, че в двете комисии - по вътрешна сигурност и обществен ред и по контрол на специалните служби, са били широко обсъдени бюджетите. Той обясни напускането на депутатите от левицата на заседанието на вътрешната комисия с отсъствието на финансовия министър.

"Що се отнася до заседанието на другата комисия ние сме крайно неудовлетворени, защото единствено на Националната служба за охрана бюджетът за следващата година е увеличен с около 2 млн. лв., на ДАНС не е пипнат – напротив по думите на председателя на ДАНС има недостиг от близо 4-5 млн. лева. На служба "Военна информация“ по същия начин – хронически финансов недостиг", мотивира Мерджанов намерението на левицата да предложи вдигане на бюджетите на военно и цивилното разузнаване.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?