БСП ще постави въпроса за нов председател на парламента

Парламентарната група на БСП смята да постави за обсъждане темата за избор на нов председател на Народното събрание, съобщиха социалисти пред Mediapool. Червените са убедени, че промотираната от ГЕРБ Цецка Цачева не може да ръководи парламента, допуска множество процедурни нарушения и се държи недопустимо.

Групата на БСП вече обвини официално председателя на парламента, че не познава правилника за неговата работа. Повод за това бе вкарването на извънредната точка за декларация, която да осъди поведението на Ахмед Доган и Сергей Станишев, които не ходят по заседания.

Според правилника на НС точката трябваше да бъде гласувана допълнително, след като веднъж вече е гласуван седмичният дневен ред на парламентарните сесии. Цачева обаче подложи дневния ред и извънредната точка на едновременно гласуване. Тя отговори на критиките с аргумента, че чете правилника по различен начин от БСП.

Червените са недоволни и от апострофите, които Цачева си позволи по отношение на техния депутат Румен Петков преди седмица. След негово изказване на тема "здравеопазване", председателят на НС отбеляза, че някои са тръгнали да се изказват по всякакви теми.

Предложението за дебат за работата на Цачева може да бъде направено от парламентарна група или от депутат.

Споделяне

Още от България