БСП ще събира леви лидери у нас догодина

БСП ще събира леви лидери у нас догодина

БСП ще събере леви лидери в България през май следващата година. Това обяви в Барселона председателят на БСП Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на партията. На форума ще бъдат дискутирани визията на европейската левица за бъдещето на Европа и ЕС.

В рамките на заседанието на Съвета на Социалистическия интернационал, което се провежда в испанския град, Нинова е провела двустранни срещи с Георгиос Папандреу, президент на интернационала, Педро Санчес, лидер на Испанската социалистическа работническа партия, и Александър Андрия Пейович, министър на европейските въпроси и главен преговарящ за присъединяването на Черна гора към ЕС.

Корнелия Нинова и Педро Санчес са обсъдили състоянието на ЕС, като и двамата подчертали необходимостта от въвеждане на силен европейски стълб на социалните права, повече социална Европа в интерес на хората. Двамата са обсъдили и двустранните отношения между БСП и ИСРП и се ангажирали да задълбочат и развият междупартийните връзки.

На срещата с Александър Пейович лидерът на БСП е представила визията на столетницата за бъдещето на Европа и българското председателство на ЕС. Разговаряли са за обстановката на Балканите и са се съгласили, че ЕС може да спечели от приобщаването на Западните Балкани.

Споделяне

Още от България