БСП щяла да изпълни всичко, освен обещанието за плоския данък

Румен Овчаров обвини управлението в "пълзящ популизъм"

БСП щяла да изпълни всичко, освен обещанието за плоския данък

БСП ще изпълни каквото е обещала с една разлика – премахването на плоския данък, съобщи депутатът от БСП Корнелия Нинова по време на конференцията на столичната организация на партията.

”Правителството не желае да отмени данък "лихва", затова въпреки кабинета внесохме предложение за намаляване на 8 процента на данък ”лихви” от догодина и поетапното му намаляване до края на мандата", обясни Нинова.

Тя допълни още, че няма как да бъден изпълнено предизборното обещание за премахването на плоския данък в полза на връщането на подоходното облагане. "84 народни представители не ни стигат, не срещаме подкрепа от колегите от ДПС", каза още Нинова.

По думите ѝ това може би ще бъде единственото предизборно обещание на БСП,
което няма да бъде изпълнено.

”Бюджетът, който предстои да разглеждаме и приемем, беше одобрен много трудно в разговори с колегите от ДПС и с част от министрите от правителството", посочи Нинова и допълни, че проектът е различен от първоначално предложения от правителството и в голяма степен изпълнява ангажиментите на БСП.

Според нея бюджетът е ”вълнение в замръзналото четири години море, а не капка в морето".

Нинова каза, че за социални дейности са отделени 11 млрд. лева. Преди нея Румен Овчаров коментира, че въпреки изключително тежките условия, в които е поставено, правителството работи и е дало ясни знаци в сферата на социалната политика и за финансова консолидация с проекта за новия бюджет. Според бившия икономически министър в бюджета има ясни приоритети.

”Не всичко, което прави правителството и управляващото мнозинство обаче е идеално”, каза Овчаров.

”Първото е пълзящият популизъм, който като че ли изцяло обхваща нашата парламентарна група, израз на това е гласуваният мораториум (за продажба на земя на чужденци от ЕС – бел.ред.), внасянето на законопроекта за отмяна на пълната забрана за тютюнопушене на закрити обществени места, заиграването с цените в енергетиката, отказът от тежки и непопулярни неща в отрасъла, който го води до икономически и финансов колапс", избори той.

Овчаров обаче даде да се разбере, че не му е особено ясно откъде ще дойдат заложените 1 млрд. повече приходи в бюджета за 2014 година.

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?