Чрез постигането на добри резултати на местните избори

БСП си постави за цел да се наложи като лявата партия на България

БСП си постави за цел да се наложи като лявата партия на България

БСП си поставя за основна цел на предстоящите местни избори да се наложи като лявата партия на България. Това обяви лидерът на социалистите Михаил Миков в началото на Националния съвет на партията в събота.

"Има редица псевдо леви проекти, които в момента, заблуждавайки избирателите, ще претендират за техния глас. Недопустимо, некоректно и морално укоримо е хора, които направиха всичко възможно в името на своите лични амбиции – да имаме  лоши резултати  на европейските и парламентарните избори миналата година, на тези избори да са най-гръмките говорители за обединение на левицата", заяви Миков.

Друга основна задача пред социалистите е чрез добро представяне на изборите да продължат "политическото оздравяване и организационното укрепване на БСП". На трето място за приоритет, Миков обяви разширяване на позициите на партията в местната власт.

"Това означава не само кампанията преди изборите, но и състезанието и политическите действия между първи и втори тур, и да се обърне внимание на възможностите при конструиране на  органите на местната власт в общинските съвети", обясни лидерът на БСП.

Според Миков "подготовката за изборите в страната се характеризира с неполитически средства – натиск върху кандидати, върху активисти, влияние вътре в политически партии и опит за неполитическо инженерство на кандидатури".

"Ако БСП е сред големите партии, които може би имат полза от централен жребий за номер в бюлетината, то възниква простият въпрос – Защо има нужда от закони в България, след като има органи, които винаги могат да ги допишат", заяви Миков по повод решението на ЦИК ноерацията за местния вот да бъде определена чрез национален жребий в противоречие на Изборния кодекс.

По време на заседанието на Националния съвет на партията бяха одобрени кандидатите на левицата за кметове на още 12 общини:

Община Луковит, област Ловеч – Атанас Граждански;

Община Неделино, област Смолян – Стоян Беширов (в коалиция с НФСБ и АБВ);

Община Рудозем, област Смолян – Ема Енева (в коалиция "Заедно за Рудозем");

Община Долна баня, област София – Кирил Недев;

Община Грамада, област Видин – Иван Иванов;

Община Царево, област Бургас – Петко Арнаудов;

Община Видин, област Видин – Людмил Любенов;

Община Златарица, област Велико Търново – Пенчо Чанев;

Община Ново село, област Видин – Антоанетка Станева;

Община Братя Даскалови, област Стара Загора – Сава Савов;

Община Белослав, област Варна – Илия Матев (независим, подкрепен от БСП);

Община Попово, област Търговище – Диана Капитанска.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?