БСП си приписа оставката на полицейския шеф в Монтана

Кирил Добрев, снимка: БГНЕС

Шефът на полицията в Монтана старши комисар Ивайло Антонов е подал оставка, съобщиха от МВР. Официалното обяснение е, че напуска системата по собствено желание.

Антонов е подал оставка заради разкритията на БСП за оказан натиск върху изборния процес, обявиха от партията. На пресконференция в сряда те заявиха, че бившият вече полицейски шеф, заедно с полицейските началници във Видин, Лом и Враца са събрали служителите си и са им заявили, че ако ГЕРБ не спечели изборите, те ще бъдат разформировани и пратени да работят на други места.

"Преди седмица е била направена оперативка в дирекциите във Видин, Враца и Монтана на всички шефове на районни управления и им е дадена ясна задача как трябва да работят в изборния процес. МВР не просто не осигурява честните избори, МВР взима страна на една политическа сила", обяви депутатът Кирил Добрев.

По думите му десетки активисти на социалистите са получили предупредителни протоколи.

Ден по-късно МВР обяви, че Антонов подава оставка. "Решението е лично", се казва в съобщението.

"Директорът на ОДМВР - Монтана вече не е на поста си, след изнесените вчера от БСП данни за неправомерна намеса на полицията в изборния процес. Това е потвърждение, че МВР се използва за оказване на влияние върху изборите в полза на управляващите. От БСП оповестихме подобни действия и на полицията във Видин, Лом и Враца. Очакваме и техните оставки", заявиха от партията.

Споделяне

Още от България