БСП смята, че депутатът й Георги Стоилов не носи отговорност за брат си

БСП смята, че депутатът й Георги Стоилов не носи отговорност за брат си

БСП смята, че депутатът Георги Стоилов, чийто брат бе арестуван с още 8 души през уикенда в Русе заради участие в организирана престъпна групировка и рекет, не носи отговорност за постъпките на своите роднини. Това стана ясно във вторник от изказване на членът на партийното ръководство Драгомир Стойнев.

"Днес Георги Стоилов бе изслушан в Изпълнителното бюро на партията. Надяваме се утре да бъде изслушан от парламентарната група, защото в тази партия си има правила и трябва да се спазват", каза Стойнев пред журналисти.

По думите му, в Изпълнителното бюро Георги Стоилов заявил, че няма никакво отношение към действията на своя брат. "Той бе категоричен, че никога не са имали и бизнес взаимоотношения и че техният живот се е развивал по различни пътища. Следователно ние не можем и да упрекваме някого за връзките на неговия брат и какво точно е правил брат му”, добави той.

Драгомир Стойнев подчерта, че ако се появи и най-малкото "отношение към Георги Стоилов, че има конкретни връзки или пък предположения, разбира се, че той трябва да понесе своята политическа отговорност”. "Но на този етап нямаме и нямаме и причина да се съмняваме в неговите думи. И силно се надявам, че зад тази акция не стои и политическият елемент”, посочи той.

На напомнянето, че в последните дни говорят за шуробаджанащина, Стойнев посочи, че се смесват темите. "Тук не става въпрос за държавни постове, тук не става въпрос за разпределяне на държавни пари, тук не става въпрос и за шуробаджанащина”, обясни той.

Депутатът даде пример какво означава в едно семейство да се разпределят държавни и общински пари. "Кметът на община Раднево - г-н Тенев назначава жена си за кметски наместник в село Ресиманово. Как ви звучи това кметът и кметският наместник да седят, да си пият кафето и да разпределят държавни и общински пари, т.е. едното няма нищо общо с другото и мисля, че отмина времето когато някой трябваше да носи отговорност за постъпките на свои роднина и силно се надявам и така трябва да бъде всички да бъдат равни пред закона”, каза той.

Споделяне

Още по темата

Още от България