БСП – София прави градско управление в сянка

БСП – София прави градско управление в сянка
Столичните социалисти ще правят общинско управление в сянка, съобщи във вторник лидерът на БСП - София Румен Овчаров. Решението е било взето преди ден на пленум на градската партийна организация

Освен това БСП – София ще стартира отсега прцедура за излъчване на кандидат-кмет за следващите кметски избори в столицата, които, според социалисти, може и да са предсрочни заради намеренията на Бойко Борисов да става министър-председател. Номинацията започва сега, а на конференция през пролетта на 2008 г. софийските социалисти ще отесят трима, които ще се борят за окончателна кандидатура. През това време ще им се възложи да следят ресори в Столичната община и конкретните резултати от работата ѝ.

Предстои да бъде създаден постоянно действащ пресцентър на БСП - София, който да държи връзка с медиите.

Овчаров съобщи още, че на закритото заседание не е присъствал кандидатът им Бриго Аспарухов, който на местните избори през октомври т.г. се класира трети.

Според решение на пленум от преди месец, Аспарухов трябваше да присъства на това заседание, но е отказал. Овчаров обясни, че въпреки това социалистите остават в добри отношения с Аспарухов и дори на пленума никой не е поставил въпроса за отсъствието му.

Според червени на заседанието не е имало скандали, но е било отчетено, че резултатите от отминалите местни избори са незадоволителни. Въпреки това никой не бил поискал оставката на градското ръководство и в частност на лидера Румен Овчаров.

Решено е било още да се помисли във връзка с промените в устава и програмата на БСП каква мандатност могат да имат ръководните органи на партията.

Споделяне

Още от България