БСП стяга предизборно редици на национална среща

Ръководството на БСП събира на национална среща следващия вторник кандидатите си за кметове, свои министри, зам.-министри, областни управители от квотата на соцпартията, представители на парламентарната група и др. Основната задача на сбирката в НДК ще бъде затягане на партийните редици в навечерието на откриването на предизборната кампания за местния вот на 28 октомври. По думите на говорителя на партията Ангел Найденов тогава ще бъде представен и дизайнът на предизборните плакати на соцпартията, логото, мотото на кампанията и пр.

Найденов съобщи още, че социалистите продължават да се борят с проблема с т. нар двойни кандидатури, като до момента паралелни кандидати за кметове, издигнати или подкрепени от БСП, има в 41 населени места.

Той обясни, че предстои и заседание на Политическия съвет на Коалиция за България, формата, с който БСП се яви на парламентарните избори, на което ще бъде коментиран и въпросът с кандидатите, които са издигнати от партии, влизащи в коалицията. В София, например, комунисти и други леви формации номинираха собственика на телевизия “7 дни” Петко Тодоров за кметския пост. На въпрос дали ще преговорят с партньорите си да оттеглят Тодоров, който ще се състезава с кандидата на БСП Бригадир Аспарухов, Найденов обясни, че очаква въпросът да бъде повдигнат и евентуално да намери положително решение.

Секретарят на партията Антон Кутев от своя страна съобщи, че БСП издига кандидати за кметове в 255 общини, като 166 са самостоятелните номинации, а 55 независими, подкрепени от партията. На 10 места пък левицата подкрепя кандидати на други партии.

Кутев обясни, че до момента са готови кандидатските листи в 222 общини, а в някои общини като Борино, Доспат и други листите са общи с НДСВ.

Според секретаря на соцпартията в 40 общините, обновлението на листата е с 80%. В 144 общини то е между 50 и 80%.

Кампанията си социалистите нямало да откриват еднократно, а в различни места между 26 и 28 септември. Обмислял се вариант за национално закриване, като този път, за разлика от кампанията за евроизборите, те нямало да залагат на фолк-изпълнители.

Споделяне

Още от България