БСП стяга редиците в Русе и Добрич

Висшият съвет на БСП реши да направи пълен цикъл от отчети и партийни избори в общините Русе, Добрич и Петрич. Това съобщи зам.-председателят на партията Румен Петков след заседанието на червения пленум. Висшият съвет на социалистическата партия обсъди етапната оценка на работните групи за общините с проблеми на местните избори.

В Бургас се отнесоха напълно безкритично към собствените си действия, търсейки причините за загубата на кметските избори извън себе си, каза Петков. Той припомни, че решение за провеждане на пълен цикъл от отчети и избори за Бургас Висшият съвет е взел още на 8 ноември.

Преди дни на пленум бургаските социалисти решиха да предложат на ВС на БСП да разгледа работата и поведението на Иван Гранитски, Любомир Коларов и Чавдар Кюранов, които бяха в Инициативния комитет за издигане на кандидатурата за кмет на Бургас на Йоан Костадинов. Костадинов, избран преди четири години с червената бюлетина, този път се яви като конкурент на официалния СП кандидат Стойко Тонев и го победи.

Висшият съвет преценил, че за да се спре противопоставянето на отделни групи, трябва да се подмлади активът на БСП във Враца, Русе, Хасково и Перник.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?