БСП: Цветанов, прибери си провокаторите от протеста

След като само десетина от народните представители на БСП гласуваха против приемането на Закона за горите, защото останалите липсваха в пленарна зала, лидерът на партията се обяви в подкрепа на президентското вето и призова вътрешният министър да изтегли провокаторите си от протеста.

БСП ще подкрепи ветото на президента Росен Плевнелиев на Закона за горите. Партията обаче предупреди, че “битката не е приключила”.

По думите на Сергей Станипев е станало ясно, че ГЕРБ са направили всичко възможно да дискредитират демонстрациите.

“Видяхме, че управляващите направиха всичко възможно, за да дискредитират протеста, бяха вкарани и провокатори. Призовавам министър Цветанов да си ги прибере. Ще продължим да отстояваме интереса на българските граждани, на българската държава за опазване на горите, защото законът в момента е широка порта за тяхното съсипване. Ние също искаме в България да има повече ски писти, но това законово положение представляваше всъщност държавна помощ за стотици милиони левове за собствениците на ски писти и съоръжения”, заяви лидерът на БСП.

Според Станишев, тактиката на властта е “след протестите протакат, бавят, за да могат в крайна сметка да прокарат това, което са планирали”.

Споделяне

Още от България