БСП: Управляващите не поставиха нито един от важните въпроси за България

Стоте дни на кабинета на Бойко Борисов са пропиляно време за България, не бе поставен нито един от важните проблеми за българските граждани. Това заяви на пресконференция във вторник депутатът от социалистическата партия Жельо Бойчев.

От БСП направиха анализ на стоте дни на коалиционното управление на ГЕРБ и Обединените патриоти и управленската им програма. По думите на Бойчев това е правителство на скандалите, корупцията и нестабилността.

НДК, Боршош, "Суджук гейт" не са само изолирани явления, а очертават истинския профил на управлението. Всичко се свежда само до едно - овладяване на икономиката, търговия с влияние, подчиняване на цели сектори, коментира Бойчев.

Като примери той посочи "скандалните назначения – нацистките поздрави", протести на браншовите организации, бързите обвинения в корупция. "Това правителство започна с лобистко законодателство – първият законопроект, внесен в НС – законът за опазване на земеделската земя, бе оттеглен от самите тях два дни след това“, каза още той.

По неговите думи сесията на това парламента е приключила със скандални законопроекти, които ограничават достъпа до правосъдие и правата на българските граждани и ежедневно се генерират скандали.

Тези 100 дни върнаха омразата, конфронтацията и разделението в българското общество, смята той. По думите му социалният диалог е замразен, свидетели сме на протести в МВР, хаос около проектите за модернизация на армията, опит за противопоставяне между институциите. Управляващите показаха, че предпочитат силата пред демокрацията, "суджука за малцина, вместо хляб за всички", каза депутатът.

Споделяне

Още от България