БСП вече нямала никакви зависимости, според Михаил Миков

Михаил Миков. Сн. БГНЕС

БСП вече няма никакви зависимости, заяви нейният лидер Михаил Миков по време на националното работно съвещание с всички кандидат-кметове на партията в НДК в сряда. "Превръщаме горчивите поуки в наши силни страни", обясни той по повод зависимостите.

Време е крамолите, недоволството, стиснатите зъби, намръщените лица да приключат от днес, призова Миков.

От думите му се разбра, че предизборната кампания на БСП няма да е като реклама на прах за пране. Нашият основен опонент е ГЕРБ, но и сделката за власт заради самата власт и за достъп до разпределението на средствата от еврофондовете, каза още Миков.

БСП издига 251 кандидат-кметове.

На много места обаче червените структури са разцепени и излъчват по двама кандидати за кмет, какъвто е случаят с Георги Кадиев в София. По сходен начин са нещата в Търговище, Пазарджик, Видин, Варна и други общини.

В 188 общини партията ще участва самостоятелно, в 31 е в коалиция с други леви, в 25 ще участва с други формации и инициативни комитети, в 7 ще подкрепи кандидати на други формации.

Кандидати за общински съветници ще има във всички 265 общини.

75% от кандидатите за кметове, зад които застава левицата, са членове на БСП, а 25% са безпартийни или представители на други партии.

Миков благодари на всички кандидати за поетия ангажимент да защитават ценностите на столетницата. Когато народът тръгне, много трудно се спира, обърна се той към събралите се социалисти.

Плачът на гроба на БСП все повече се усилва, но не мисля, че това трябва да ни притеснява, обърна се Миков към своите.

Необходимо е увличане на партийния актив в кампанията, подчерта той. За опонентите на левицата по думите му отъркването във властта било самоцел. Според Михов политическото укрепване било все по-осезаемо и вътре в партията, и в обществото.

Споделяне

Още от Местни избори 2015

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?