Домашна свада

БСП за скандала с Авиоотряд 28: "Имаме информация, която няма да дадем"

Явор Куюмджиев, Явор Гечев и Димчо Михалевски (от ляво на дясно), Сн: БГНЕС

В хода на нови разсъждения на тема полета на Бистришките тигри на премиера Борисов с правителствения самолет, в петък от БСП обявиха на пресконференция, че имали допълнителна информация по случая. Но от думите на лидера на младежката партийна организация и член на Изпълнителното бюро Явор Гечев стана ясно и друго - че нямало да я обявят.

“Имаме определени съмнения. Имаме информация, че самолетът е бил пълен. Имало ли е сред тези, които са летели, криминално интересни лица? Имало ли е между хората, които са летели, хора, които са усвоявали по странни начини европейски средства? Има ли в полета, и във всекидневните мачове, в които играе Борисов, хора, които са държавни, общински служители? Дали са пускали отпуска, включително в деня, в който самолетът е летял”, изсипа той серия въпроси.

Социалистите са изпратили писма до шефа на БФС Борислав Михайлов и до директора на Авиоотряд 28 Пенчо Пенчев с уточняващи въпроси, както и до директора на Канал 3 Сашо Диков с молба за запис от прословутия мач.

Депутатът от левицата Димчо Михалевски цитира Правилника за работа на авиоотряда и посочи, че с авиоотряда комуникират само определени институции, а плащането се извършва само от първостепенен разпоредител с бюджетни средства.

Защо въобще е ползван полет за два отбора, които по никакъв начин не могат да бъдат приравнени към националния, попита Михалевски.

Основният въпрос обаче е не кой и защо е летял, а защо премиерът употребява авиоотряда като негова бащиния, посочи Михалевски и допълни, че това е дълбок израз на разбирането на Бойко Борисов за държавното управление.

Споделяне

Още по темата

Още от България