БСП забави откриването на кампанията си заради Мартин Шулц

БСП забави откриването на кампанията си заради Мартин Шулц

Кандидатът на ПЕС за председател на Европейската комисия Мартин Шулц пристигна на Летище "София" с час закъснение, което измести предварително планирания час за тържественото откриване на предизборната кампания на БСП.

Според програмата Шулц трябваше да бъде лично посрещнат на летището от лидера на българските и европейските социалисти Сергей Станишев.

Левицата откри кампанията за европийските избори с концерт-спектакъл в зала "1" на НДК. Чрез кадри, излъчвани на екран, присъстващите в залата станаха съпричастни към посрещането на Шулц на летището от млади активисти на БСП. Веднага след това той се отправи към НДК.

Символичният домакин на откриването на кампанията - председателят на Градския съвет на БСП в София Калоян Паргов, отбеляза, че предстои битка, предаде БТА. По думите му на 25 май "трябва да се сложи край на провалената социално-икономическа политика на комисията "Барозу".

Специален музикален поздрав към присъстващите отправиха Нели Рангелова, Георги Христов, Михаил и Кристина Белчеви и синът им Константин.


В залата присъстват председателят на Народното събрание Михаил Миков, премиерът Пламен Орешарски и министри от кабинета.

Споделяне

Още от Евроизбори 2014