БСП заделя за партийна телевизия 2 млн. лв. от субсидията си

БСП заделя за партийна телевизия 2 млн. лв. от субсидията си

Националният съвет на БСП е одобрил предоставянето на 2 млн. лв. от партийната субисия за пускането на партийна телевизия в отговор на исканията през годините на много от социалистите в страната. Все още има спорове какво точно да е името на телевизията,не е ясно и кога ще излезе в ефир програмата ѝ,  чиято цел е спечелването на местните избори през 2019 г. Това научи Mediapool от свои източници в партията.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова узря за партийна телевизия миналото лято, когато обяви, че такава ще заработи през октомври. Това обаче не стана, тъй като на БСП ѝ отне време да уточни профила и целите на медията, на която се възлагат надежди да разшири влиянието на партията, особено преди местните избори.

Идеята се поизбистри през октомври 2017 г., но все още имаше съмнения дали да се правят собствени новини. Сега вече намерението за новини е отпаднала, като случващото се през деня ще бъде представяно накратко с преминаващи в лента новини.

Предаванията на телевизията ще са насочени към публицистика и дискусии на местните проблеми и скандали, дебати по общини, като идеята е ефирът да се превърне в острието на предизборната кампания на левицата за изборите за кметове и общински съвети.

Родолюбиво съдържание, предавания за култура и история се предвижда да излъчва телевизията, която трябва да получи за целта лиценз от Съвета на електронни медии.

Преди шест месеца в партийните среди се обсъждаше името на телевизията да е "RED", за да може по-младите щели да го асоциират с червено, както се превежда от английски, а по-възрастните зрители - с българската дума "ред". Все още обаче крайно решение за името не е взето.

В подготовката си за местните избори, Националният съвет на БСП на неделното си заседание е решил също така да увеличи партийното финансиране към местни структури. "Това вече беше направено неколкократно още в началото на мандата на сегашното ръководство на партията. Аргументът е, че силата на БСП са организациите по места и те трябва да са напълно финансово обезпечени", посочват от партията.

Освен прякото увеличение за структури, продължава да функионира и стартиралият миналата година Фонд за политически инициативи, който отпуска средства на проектен принцип на организациите, които имат добри обществени инициативи, допълват от "Позитано" 20.

Решено е още да се създаде звено "Регионална и местна политика" в партийната централа, което ще работи с кметове за спечелването на местните избори.

Споделяне

Още от България