БТК мисли да променя цените за ползване на селищната й система

 Българската телекомуникационна компания обмисля възможностите за коригиране на цените за ползване на селищната ѝ канална мрежа от други оператори. Това съобщиха в четвъртък от компанията. От близо три години тарифите за достъп до системата, по която минават телефонните кабели, не са променяни, допълниха от БТК.

От там казаха още, че са изготвили нови правила за ползване на селищната канална мрежа. Всички оператори, които искат да я ползват, ще трябва да сключат договори с БТК.

През последните години достъпът на другите телекомуникационни оператори до селищната система е бил силно ограничен поради незаконно положените кабели и неправомерната експлоатация на съоръженията от различни фирми. БТК извършва проверки на мрежата и неправомерно положените кабели се отстраняват, допълниха от компанията

От там припомниха, че от утре влизат в сила новите по-високи цени на разговорите, които вече ще се отчитат до секунда, а не на импулси, както бе досега.

До 1 май абонатите, предпочели новите тарифни планове на БТК "У дома" и "У дома Сити", ще могат да изберат една международна дестинация, с която да говорят с 10 на сто по-евтино. Двата пакета са само за разговори в мрежата на БТК. Те са с включена месечна такса и определен брой минути.

"У дома Cити" се предлага в три варианта. БТК-12 лв. е с включени 100 минути градски разговор, БТК-15 лв. има 150 минути разговори, а  БТК-20 лв. предлага 250 минути. Абонаментът "У дома" предлага БТК-12 лв. с включени 50 минути селищни разговори и 30 минути междуселищни, БТК-15 лв. е със 70 минути градски и 50 минути междуградски разговори и БТК-20 лв. съответно 120 селищни  и 80 междуселищни минути. Всички цени са без ДДС.

Заявяването на плановете започва от утре на безплатния телефон 0800 100. С тях се икономисва до 20 процента от сметката.

Споделяне

Още от Бизнес