БТК покани абонатите на Мобиком да станат клиенти на третия GSM-оператор

Българската телекомуникационна компания (БТК) кани абонатите на Мобиком, ако имат интерес да станат клиенти на третия GSM-оператор, да се обадят на безплатен телефон 048 111, съобщиха в сряда от компанията.

От телекома се надяват, че пускането на третия мобилен оператор ще засили конкуренцията и ще даде на потребителите по-високо качество и конкурентни цени.

В същото време БТК обещава да предостави възможност за достъпни разговори между фиксираната и мобилните мрежи.

БТК е подала в Комисията за защита на конкуренцията жалба срещу ценовата политика на мобилния оператор МТел по отношение на разговорите от фиксиран пост към клиентите на МТел, напомниха от компанията.

В момента абонатите на фиксираната мрежа заплащат за обаждане към мобилните мрежи на МТел и Глобул 66 ст. в часовете на силен трафик и 56 ст. в часовете на слаб трафик без ДДС, уточняват от БТК. От тази крайна цена за потребителите, МТел прибира чрез БТК 45,7 ст. на минута в силен трафик и 43,9 ст. на минута в слаб трафик с ДДС. Всеки месец БТК изплаща събраните суми на мобилния оператор.

Според БТК тази цена е най-голямата част от общия разход на абонатите и потребителите на фиксиран телефон, който те заплащат за обаждане към мобилен телефон.

Споделяне

Още от Бизнес

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?