БТК прави звено за инвестиции и имоти

БТК прави звено за инвестиции и имоти

Нова организационна структура ще имат БТК и дъщерните ѝ дружества от 1 октомври, от когато се създава и специално звено за инвестиционните проекти. Интеграцията на новата структура ще продължи до 1 март 2008 г., съобщиха в четвъртък от Българската телекомуникационна компания. Промяната е одобрена от Управителния съвет на БТК Груп се предприема след анализ на дейностите в компанията.

Новата управленска структура няма да доведе до съкращаване на служителите от различните структури, уточняват от БТК.

Звено за инвестиционните проекти на БТК Груп ще обединява всички дейности, които не са пряко свързани с телекомуникационния бизнес на компанията. Там ще влязат Националното управление „Радио и телевизионни станции” (НУРТС), Международните кол центрове, проектът Голдън пейджис, както и недвижимите имоти на компанията, в които няма телекомуникационно оборудване. Структурата ще се управлява от Ричард Клег.

Миналата година беше анонсирана идеята за създаване на отделно дружество, което да управлява имотите на БТК, които са над 700 и по оценки от тогава възлизаха на над 366 млн.лв. Сега явно телекомът трансформира това свое намерение, разширявайки го с радио и тв станциите и кол центровете.

Оптимизират се структурите към главния изпълнителен директор на БТК Мартин Щауб, на чието подчинение вече минават новият главен юридически директор на компанията Русин Йорданов и фирмата "БТК Секюрити".

Изпълнителният директор на "Вивател" Ричард Шиърър поема контрола върху слетите вече отдели по обслужването на клиентите и на БТК, и на мобилния оператор. Той ще продължи да отговаря за дистрибуционните канали за продажби на дребно в БТК Груп.

„Новата структура е доказателство, че ние вярваме на успешните български мениджъри, част от Управленския екип”, посочва в съобщението Мартин Щауб. „По този начин още веднъж демонстрираме увереността си, че точно те могат да управляват компанията по най-добрия начин”, допълва Щауб.

Споделяне

Още от Бизнес