БТК променя структурата на абонаментните си планове

БТК променя структурата на абонаментните си планове
Българската телекомуникационна компания реорганизира абонаментните си планове от 1 април и от досегашните седем прави четири пакета, който са с различен брой минути, включени в месечната такса. Броят на безплатните минути ще е указан в името на плана, съобщиха от БТК в четвъртък.

Така известният досега като “Стандартен план”, чиято абонаментна такса  стана 13,80 лв. с ДДС, се преименува на  “БТК У дома 50” и предплатените минути в него се изразходват за градски или селищни разговори според месечното потребление, без да е фиксирано колко минути са за градски обаждания и колко за по-далечни дестинации.

“БТК У дома 150” представлява компилация между досегашните планове “БТК 12”, “БТК 12 Сити”, “БТК 15” и “БТК 15 Сити” и в него са включени общо 150 минути, от които за междуградски разговори са предвидени максимално 50 минути. Цената е 18 лв. с ДДС месечно.

Абонатите на досегашните планове “БТК 15” и “БТК 15 Сити”, които ползваха по 200 минути, включени в цената, ще продължат да плащат по 24 лв. с ДДС, но ще ползват по 250 минути за сумата. 100 са минутите за междуселищни разговори, които могат да ползват абонатите на прекръстения на “БТК 250” план.

Съвсем нов е абонаментният план “БТК 350” със съответния брой включени минути в месечната такса, която е 30 лв. с ДДС. В месечното потребление са включени 150 минути за междуградски разговори.

„Голяма част от плановете на БТК, които предлагахме до сега, станаха неефективни за клиентите ни, след като бе разширена градската зона и бе създадена единна междуградска зона”, коментира  говорителят на компанията Димитър Цонев.

Ако до 15 април домашните потребители решат да открият телефонен пост с новите абонаментни планове „У Дома” те ще получат безжичен телефон при двугодишен договор или модерен Alcatel при договор за 12-месеца. Промоцията ще важи и за досегашни клиенти, които сменят плана си.

Компанията е разработила и тарифен калкулатор, който точно изчислява цената на даден разговор. Услугата е безплатна и е достъпна в секцията „Услуги за телефонни абонати” в сайта на телекома http://www.btc.bg/. Необходимо е единствено потребителите да посочат от къде до къде се обаждат, в каква часова зона и каква е продължителността на разговора и ще разберат веднага неговата стойност.

Споделяне

Още от Бизнес