БТПП сформира бизнесделегация за Второто световно договаряне за възстановяване на Ирак

Българска бизнесделегация ще участва във Второто световно изложение - договаряне за възстановяването на Ирак, което ще се проведе в Международния панаир Марж Ал Хамам в Аман, Йордания, в периода 4 - 7 април. Това съобщи пред БТА в понеделник Димитър Куюмджиев, председател на Българо-ливанския икономически съвет към Българската търговско-промишлена палата (БТПП).

Асоциацията на българо-арабските икономически камари към БТПП организира посещение на изложението за представители на български фирми с интерес за участие в процесите на възстановяване на Ирак. Очаква се бизнесделегацията да бъде оглавена от зам.-министъра на икономиката Радослав Бозаджиев.

2500 са проектите за възстановяване на Ирак и за тяхното изпълнение ще има огромно търсене на материали, машини, оборудване и екипировка, обясни Куюмджиев. Международната общност е осигурила над 51 млрд. долара, като в дългосрочен план сумите за възстановяване на Ирак ще достигнат 150 млрд. долара.

Фирмите могат да участват в процесите на възстановяване на електропреносната мрежа и електроснабдяването, в областта на водоснабдяването, петролната индустрия, здравеопазването, транспорта, селското стопанство, телекомуникациите и инфраструктурата, поясниха от БТПП.

Ирак се нуждае спешно от всичко необходимо за изпълнение на инфраструктурни проекти, болнично и фармацевтично обслужване и лекарства, железопътни линии, храни и образование, системи за сигурност, мостове и магистрали.

Изложението ще събере на едно място купувачи, производители, доставчици и контрактори, като ще им даде възможност за директен достъп до ръководители на проекти, правителствени представители и огромен брой лица, вземащи решения и въвлечени в икономическото възстановяване на Ирак. Ще участват и първостепенни американски, британски и други международни контрактори и местни подизпълнители, които са водещи икономически фигури на близкоизточния пазар.

В Аман изложителите ще имат възможност да се срещнат и с иракски, йордански и други близкоизточни фирми и представители, допълниха от БТПП.

Споделяне

Още от Бизнес