бТВ ще съди продуцента на "Господари на ефира” и "Пълна лудница”

бТВ завежда дело срещу продуцента на "Господари на ефира” и "Пълна лудница” Магърдич Халваджиян. Телевизията прекратява едностранно и договора му като лице на "България търси талант".

В понеделник ще стане ясно кой ще бъде жури в риалити шоуто на мястото на Халваджиян, защото той не може да продължи да бъде лице на телевизията, заявиха от бТВ в неделя.

В средата на миналата седмица фирмата "Global Vision" обвини бТВ в цензура. Тогава медията поиска договорите между двете страни да бъдат публично оповестени, но съгласие за това не беше постигнато.

След десетдневно изчакване на писмено съгласие от страна на "Global Vision" за обявяване на договорите за предаванията "Господари на ефира" и "Пълна лудница", телевизията прекратява публичната дискусия по частния търговски спор между двете страни, съобщиха в неделя от бТВ.


Оттам допълват, че ще заведат дело срещу продуцентите, за да защитят доброто си име от техните клеветнически твърдения и абсурдни обвинения в цензура.

На пресконференция на 11 април Магърдич Халваджиян заяви, че бТВ започва да налага цензура на "Господари на ефира". "И преди е имало натиск, ние не сме се поддавали. Седим зад гърба на екипа на предаванията и подкрепяме материалите. Това е нашето чувство за свобода", продължи Халваджиян. Ние сме изградили имидж бъдейки точни, никога не сме позволили някой да ни използва като маша в ръцете си, допълни на пресконференцията продуцентът на "Господари на ефира" и "Пълна лудница". Свалянето от ефир на двете предавания е решение на "Глобал вижън", не на бТВ, каза тогава Халваджиян.

Неофициално се заговори, че цензурата идвала от бившия президент Георги Първанов, без да е ясно какво влияние има той в момента, при положение, че е само кандидат за председател на опозиционна партия.

Веднага след като гръмна скандала между бТВ и "Global Vision", премиерът Бойко Борисов индиректно взе страната на продуцента.

Съжалявам, че толкова хубаво предаване, което с такава ирония и чувство за хумор осмиваше елегантно и забавно цялото управление – от мен до моите министри, си отива. Явно цензурата при такива хора, като Георги Първанов и Сергей Станишев е жестока. Аз се втрещих, като прочетох по какви причини “Господари на ефира” пада от екран – заради цензура”, коментира премиерът на 12 април пред в. "България днес".

Ами вижте, пет дни в седмицата върви “Шоуто на Слави”, което е направено с всичките тези обиди срещу мен, с всички обиди, които се казаха срещу президента Росен Плевнелиев, но на никого не му минава през ума да го цензурира, нали? Защо така? Видя се сега кой живее в медиен комфорт, но то рано или късно истината излиза наяве. Вижда се сега едни пари на кого и за какво са послужили”, казва още премиерът и лидер на ГЕРБ.

 

Споделяне

Още по темата

Още от

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?