Будимир Куйович с окончателна 16-годишна присъда

Будимир Куйович с окончателна 16-годишна присъда

Върховният касационен съд (ВКС) остави в сила присъдите срещу сръбския наркотрафикант Будимир Куйович и неговите трима помагачи. Във вторник ВКС постанови окончателно, че Куйович ще престои 16 години в затвора и трябва да плати глоба в размер на 220 000 лева.

Другите обвинени за участие в неговата група също получиха тежки присъди. Така Михаил Янков бе осъден на 15 години затвор и 200 000 лева глоба, Стойко Дойчев ще остане 10 години зад решетките и трябва да плати глоба от 100 000 лева, а Николай Писков ще излежи 10 години и дължи 100 000 лева.

Четиримата бяха обвинени от прокуратурата, че 15 октомври до 29 декември 2007 година са участвали в организирана престъпна група за трафик на дрога.

Адвокатите на обвиняемите поискаха връщане на делото на първа инстанция заради допуснати процесуални нарушения. Най-големият цирк обаче се разигра пред ВКС след като Куйович говореше на "ти" на съдебния състав и поиска да му бъде осигурен преводач от черногорски език. На чист български той обясни, че преводачът му от сърбохърватски не го удовлетворява.

Куйович стана част от скандалите в МВР докато министър беше Румен Петков. Самият той изгря с фразата си "Куйович, Уйович, Муйович...". В края на миналата година самият Куйович се включи в ефир от затвора и заяви, че е плащал на Румен Петков.

Споделяне

Още по темата

Още от България