Будимир Куойвич "грее" и във Facebook

Будимир Куойвич "грее" и във Facebook
Будимир Куйович, който преди няколко седмици сюрпризира с телефонното си участие в телевизионно предаване от затвора, изгря и в социалната мрежа Facebook.

Профилът на един от най-нашумелите арестанти у нас е създаден преди месеци и с него вече контактуват множество хора. Властите обаче са единодушни, че това най-вероятно е дело на шегаджии това е фалшиво създаден профил, с каквито Facebook изобилства.

Освен, че събира приятели в социалната мрежа, сръбският наркотрафикант се включва в обществени и партийни каузи. Така например той е почитател на бившия вътрешен министър Румен Петков, по време на чийто мандат бе арестуван.

В профила му е отбелязано, че е "неправедно осуджйен" "дилера дроге", православен християнин, женен. В графата политически възгледи е отбелязано "БСП".

Любимото му предаване е "На БарЕкадата", любимата му книга "Нови бугарски демони".За себе си е "написал": "Волим волим волим волим жене али они мало мање воле мене".

Законът изобщо не е толкова либерален и лишените от свобода нямат интернет, заяви по този повод директорът на затворите Петър Василев, който допусна, че близки на арестантите могат да правят навън такива неща.

Явор Колев, началник сектор "Компютърни престъпления" в ГДБОП, коментира, че става дума за фалшив профил и провокация.

От 400-те милиона потребители във Феийсбук, поне 10 милиона са с фалшиви самоличности, поясни той. Профили, приятели и почитатели в социалната мрежа имат не само Хитлер и Сталин, но и други видни български арестанти като Митьо Очите.

Споделяне

Още от