Буферни паркинги до новите метростанции ще работят от септември

През септември ще започнат работа нови три буферни на метрото паркинга в столицата, съобщи председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков, цитиран от БТА. Те ще са в района на Централна гара, на бул."Черни връх" и на бул. "Джеймс Баучер".

През първия месец от използването им паркингите ще са безплатни. От 1 или 15 октомври се очаква тази услуга да стане платена, като първите два часа престой ще са безплатни, а след това – по 50 стотинки за час. Услугата е само за хората, които използват метрото. Тези, които искат да използват буферните паркинги на общо основание, ще плащат за услугата по един лев на час.

Герджиков провери работата на буферния паркинг в ж.к. "Младост" (до ЕКСПО Центъра). Там имаше над 500 автомобила, а капацитетът на паркинга е близо 1500 места. До края на август той е безплатен. От 1 септември цените ще са преференциални, както за другите буферни паркинги.

Близо 3000 места има осигурени в буферните паркинги. Това е 20 на сто от капацитета на синята и зелената зони за паркиране в столицата.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?