Букурещката топлофикация обяви фалит

Букурещката топлофикация обяви фалит

Букурещката общинска компания за дистрибуция на топлинна енергия РАДЕТ обяви фалит в сряда с решение на Букурещкия съд, но кметът на румънската столица Габриела Фиря увери, че жителите на града ще продължат да получават топла вода и отопление, предаде Аджерпрес.

РАДЕТ изпадна в несъстоятелност през 2016 г. заради натрупани дългове в размер на 3,7 милиарда леи към най-големия производител на електрическа и топлинна енергия в страната - ЕЛЧЕН Букурещ, напомня сайтът Зиаре.

"Уверявам всички граждани на столицата, че ще продължат да имат топла вода и отопление с най-добри параметри. Днешното решение на съда няма последствия върху продължаването на доставките на топлинна енергия за населението, тъй като сме взели своевременно необходимите мерки, за да не бъдат засегнати жителите на Букурещ", посочи кметът Габриела Фиря.

Тя заяви, че дейността на РАДЕТ ще бъде поета от Градската термоенергийна компания, която беше основана с решение на Общинския съвет неотдавна. Основен предмет на дейност на новата компания ще бъде производството, дистрибуцията, транспортът и доставянето на термоенергия.

"Нещо повече, искам да съобщя на служителите на РАДЕТ, че и те няма да усетят тази промяна, няма да има съкращения, а целият персонал ще бъде поет от новия оператор", увери кметът на Букурещ.

Споделяне

Още от Европа