Бул. “Брюксел“ пуснат предсрочно с икономии от ремонта

Столичният булевард “Брюксел“, водещ до летище София, бе пуснат в неделя в експлоатация предсрочно и реализирани икономии от ремонта му. Лентата на обекта прерязаха премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова след няколкомесечни сериозни задръствания в тази посока на движението.

“Този мост е красноречив, нагледен пример за разликата в работата на предишния кабинет и сегашния“, заяви при откриването Борисов, независимо че инвеститор в проекта е Столична община, а станалият пословичен с бързо изникналите дупки предишен ремонт на платното бе извършен през 2004 г. от общинската фирма “Пътища и съоръжения“ за 2.2 млн. лв.. Борисов стана кмет на София година по-късно.

Пет години по-късно за реновирането на булеварда са вложени 16.19 млн. лв. от евросредствата. При сегашният ремонт са спестени 240 хил. лв., които ще бъдат пренасочени към реконструкцията на кръстовището на ул. "Сребърна" и ул. "Луи Айер" за да се подобри движението на автомобилите и да се намали престоят им, обясни Фандъкова.

По думите на Борисов пътят ни към Брюксел преди време е бил възприеман като- "едва закърпен мост, без никакви изолации, който на сезон поне по сто пъти се кърпи". Това е пътят към Брюксел и от Брюксел към София, както го прави правителството на ГЕРБ - дългогодишна гаранция и спестени средства, похвали се премиерът..

Той призова шофьорите да спазват ограниченията, защото хубавият път увличал в скоростта.

Столичният кмет отбеляза, че реконструкцията на пътя отнела 122 дни и пътят се пуска в движение девет дни по-рано от договорения срок 6 декември. “Това ще бъде от полза и на шофьорите, и на пътниците, и на хората, които работят в логистичните центрове в този район“, каза Фандъкова на церемонията, в която се включиха и вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и министърът на отбраната Аню Ангелов.

Столичният кмет отново се похвали с шумозащитната стена, която е първото изградено у нас подобно съоръжение и опасва двете страни на естакадата на булеварда.

Подменени са шахтите и са изградени така, че вече не се усещат при преминаване, продължи тя.

Отделено е и място за цветя, допълни Фандъкова, която наскоро бе похвалена от Бойко Борисов за засадените в столицата множество теменужки. В началото и в края на булеварда ще се аранжират цветя в бяло, зелено и червено. Ще има и коледна украса, съобщи още кметът.

Споделяне

Още от Бизнес