Булбанк пуска кредитна линия за семейните лекари

Булбанк стартира преференциални кредити за семейните лекари и специалистите от доболничната помощ, предназначени за оборудване на кабинетите, съобщи Левон Хампарцумян, цитиран от БТА.

Кредитите за оборудване на кабинет на общопрактикуващ лекар са от 5 до 20 хил.лв., а за кабинет на специалист - от 20 до 60 хил.лв. Сумата на кредита ще покрива до 80 % от стойността на оборудването, а срокът за погасяване ще е от 5 до 7 години.

Обезпечаването ще е залог върху оборудването, предмет на кредитната сделка или залог на бъдещи вземания от здравната каса или министерство на здравеопазването. Кредитите ще се отпускат до 48 часа след подаването на документите, като лихвите са предмет на индивидуално договаряне с всеки лекар, обясни Хампарцунян.

Ако желаят, лекарите ще могат да си купуват и автомобили, включително и специализиран медицински транспорт, чрез лизинг.

Кредитната линия е договорена между банката и Българския лекарски съюз.

Освен кредит, лекарите могат да ползват и европакет, който включва откриване на разплащателна сметка в лева и валута, дебитна карта за ползване в България и в чужбина, справки по телефон или интернет за постъпления и извършени плащания, златна карта за пазаруване с отстъпки в определени търговски обекти. Таксата за ползване на европакета е еднократна, в размер на 99 лв. годишно.

Още от Бизнес

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: