Булбанк стартира отново кампанията си за кредитиране на малки предприятия

Булбанк започва от четвъртък кампания за кредитиране на малки предприятия, която ще продължи до края на март 2005 г., съобщиха от банката.

Кредитната институция предоставя на малките фирми кредити за оборотни средства и лизинг при лихва до 9,22%. Тя предлага финансиране при опростени процедури и бърз отговор до 72 часа.

На разположение на фирмите е персонален банков консултант, който ще ги подпомага и съветва при избора на банкови продукти и услуги. Клиентите могат да ползват продуктовите пакети "Бизнеслидер", предоставящи им отстъпки в таксите и лихвите по банкови услуги.

Кампанията започна в края на миналата година и поради нейния успех банката е решила да продължи офертата си до края на март 2005 година, уточниха от Булбанк. В рамките на кампанията институцията е успяла за три месеца да привлече около 2500 малки фирми и да отпусне кредити за над 23 млн. лв. на 500 от тях.

Сключените лизингови сделки по време на кампанията са за 5 млн. лв.

Кредитите на Булбанк са за малки фирми с годишен оборот до 1 млн. лв., без да се иска представянето на бизнесплан. Максималният размер на кредита е обвързан с годишния оборот на кредитоискателя и достига до 150 000 лева, като банката предлага гъвкави схеми на изплащане.

Сътрудничеството с УниКредит Лизинг (100% собственост на Булбанк) дава възможност за предоставяне на лизинг на нови автомобили и оборудване. Фирмите ползват лизинг за покупка на леки, лекотоварни и тежкотоварни автомобили, производствено оборудване и селскостопанска техника.

Максималният срок на лизинга е до 5 години, а отговор на искането за финансиране се предоставя до 24 часа. Лихвата за лизинг на използвани автомобили и оборудване е 10,22%.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?