Булбанк започва предлагането на продукти на фондовете "Пайъниър"

Булбанк започва предлагането на продукти на на фондовете "Пайъниър" чрез клоновата мрежа на банката, обяви на специална пресконференция ръководството на кредитната институция. "Пайъниър инвестмънтс" е част от групата на мажоритарния собственик на Булбанк - Уни Кредито Италиано.

По данни към 30 ноември миналата година компанията управлява над 160 фонда с активи за над 106.3 млрд. евро. От Булбанк очакват за една година да привлекат около 25-30 хиляди инвеститори. На тях ще им бъдат предложени инвестиции с различна степен на риск.

Целта на продуктите на "Пайъниър инвестмънтс" е да привлекат обикновените спестители. Затова минималната сума, която може да се вложи е 500 евро или долара.

Клиентите на банката ще могат да инвестират във фондове за деноминирани в евро облигации, за американски облигации, за облигации емитиране в националните валути на страните-членки на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие и във фондове занимаващи се с акции на европейски и американски компании.

От Булбанк обясниха, че основната им цел е да развият пазара за този тип финансови продукти и така да помогнат за развитие на финансовия сектор в България.

Споделяне

Още от Бизнес