Булевард "Барак Обама" бе открит в Лос Анджелис

Булевард "Барак Обама" бе открит в Лос Анджелис

Пътна отсечка в Лос Анджелис бе кръстена на бившия американски президент Барак Обама, съобщи Асошиейтед прес.

С концерт и официална церемония в неделя бе открит булевард "Обама", който преди се казваше "Родео роуд". Отсечката е с дължина 5.6 километра и минава през историческия квартал на чернокожи. Тя също така се пресича с булевард "Мартин Лутър Кинг", като наблизо са и булевардите "Вашингтон", "Адамс" и "Джеферсън".

Кметът на Лос Анджелис Ерик Гарсети отбеляза на церемонията, че булевард "Обама" е в част от град, в която други улици също носят президентски имена, информира "Лос Анджелис таймс".

Двойка, която предложи промяната на името каза пред "Таймс", че искат да привлекат повече инвестиции за квартала и да почетат 44-тия президент.

" Тази промяна ние публично документираме какво означава наследството на нашия първи чернокож президент за града ни и за обществото в Южен Лос Анджелис", каза председателят на общинския съвет на града Хърб Уесън.

"Всяко дете, което се движи по тази улица и вижда името на президента, ще се сеща, че няма непостижима цел и никой мечта не е прекалено голяма", допълни той по време на церемонията.

Много хора присъстваха на откриването и си правеха селфита пред табелата на булеварда.

Споделяне

Още от Свят